tirsdag den 30. april 2013

Klar, parat, Action! Photoshop for de "dovne"

Hvis ikke man liiiige er i humør til at svinge den helt store effekt-brush i Photoshop - eller bare ikke magter at give sig i kast med at lære det, så findes der heldigvis et hav af Photoshop actions, som kan downloades ganske gratis.

Et godt sted at se efter actions er http://www.deviantart.com/

MEN (og jo der kom et men) som det er med så meget andet når vi snakker Photoshop og billedbehandling, så afhænger resultatet jo også en hel del af hvad udgangspunktet er - har du et møgdårligt billede med alt for mørke toner, sløret af h... til, fordi mormor rystede på hænderne da hun tog det - ja så blir det også noget af en udfordring at trylle det om til et knivskarpt magasin-værdigt vidunder af et foto. Så alt med måde.... og modifikationer ;-)

Her har jeg brugt en action fra Devian art, som skal give billedet en retro effekt - lidt a la det her billede har lagt for længe i solen i vindueskarmen. Find lignende actions her

Så er det bare om at gå igang - klar - parat - action!
Hvis ikke du ved hvad Photoshop action er kan du evt. se lidt om det her. Kort fortalt er det at optage en række hændelser i Photoshop (deraf "actions"), som man derefter kan afspille på andre billeder, så de får samme effekt/behandling. Ja, det er nu dejligt når nogle på forhånd har taget sig tid til at lave forarbejdet :-)

Her er en hurtig vedledning om "how to" fra devianart selv:Ingen kommentarer:

Send en kommentar