fredag den 12. juli 2013

DIY - smykker af dej!

Kan man det - Ja - det kan man! ;-)

Nogle gange får jeg bare nogle herlige opgaver på job. Som f.eks. denne, hvor jeg skulle lave forskellige krea idéer med trylledej - det er jo lige mig! Så udover disse smykker - en halskæde og en fingerring, fik jeg også lavet et par ophæng og en servietring - men disse var klart dagens vinder for både kunden og jeg.

Vil du selv lave et par - så er det ret nemt. - se fremgangsmåde under billederne :-)Ingredienser til dejen:
1 kop vand
1 kop salt
2 kopper mel
1 spsk. olie (hvad du bare har - skal jo ikke spises så smag er lige godt ;-))

Ekstra remedier til at skabe looket:
Et snapseglas - eller andet rundt til at skabe de runde former
En tusch (jeg brugte en posca fordi de er så dejlige at tegne med - men du kan sagtens bruge en sprittusch - dog ikke for tyk)
Kagerulle
Sugerør

1. Bland alle ingredienser til dejen sammen - bum bum bum - så er den faktisk allerede klar til brug. Hvis du vil kan du putte den 1 time i køleskabet - så blir den mere fast og nemmere at arbejde med.

2. Rul dejel ud med en kagerulle - i den tykkelse du ønsker (dejen hæver ikke - så det skal være den tykkelse du ønsker det færdige resultat). Brug snapseglasset til at stikke de runde former ud. Brug sugerøret til at udstikke hullet til din kæde/snor.

3. Bag formene i ovnen. Først 1 time ved 50 grader - 1 timer ved 75 grader - 1 timer ved 100 grader og 1 time ved 125 grader. Tjek undervejs - de skal lyde hule når du banker på dem - så alt afhængig af tykkelse kan de komme ud før tid.

4. Når de er kolde - males de med hvid maling. Lad det tørre og begynd derefter med at tegne det mønster du ønsker. Mine var bare streger fra midten og ud. Sæt snoren i til sidst - done!

Go fornøjelse!

3 kommentarer:

 1. Rigtig fede smykker :-)
  Troede slet ikke man kunne lave noget så pænt i trylledej ! Håber også de holder efterfølgende, for så der jo muligheder ;-)

  /Malene - Vinterfryd

  SvarSlet
 2. Det var dog besynderligt og meget fascinerende! Hvad man åbenbart ikke kan lave i dej nu til dags, når man åbenbart kan lave så flotte smykker :D

  /Oliver Eggertsen

  SvarSlet
 3. Hvor er det sejt! Så kan man jo få andet ud af, at gå i køkkenet! ;) Jeg er personligt helt vild med fingerringen!

  SvarSlet